Hofvanwageningen

Omgeving

Omgeving

Stedelijke charme en schitterende natuur

Het straatbeeld in het gemoedelijke en gastvrije centrum van de historische stad Wageningen wordt deels bepaald door de aanwezigheid van de vele internationale studenten die aan Wageningen University een studie volgen op het gebied van o.a. gezonde voeding en leefomgeving. Wageningen staat daardoor internationaal bekend als City of Life Sciences. Daarnaast geniet Wageningen natuurlijk grote faam als Stad der Bevrijding.

Het centrum is niet alleen rijk gezegend met een grote verscheidenheid aan monumentale panden, maar ook met een gevarieerd aanbod op het gebied van kunst en cultuur. Op en rond de Markt wemelt het bovendien van de aantrekkelijke caf├ęs en restaurants met hun terrassen. Voordeel van Wageningen is dat bezoekers de stedelijke charme binnen de kortste keren kunnen verruilen voor de schitterende natuur die de stad omringt. Bezoekers hebben er aansprekende natuurgebieden als de Utrechtse Heuvelrug, het uiterwaardenlandschap van de Rijn, de Veluwe met de Ginkelse Heide en de Betuwe vrijwel direct onder handbereik.

Maar er is in de omgeving veel meer dan natuur dat een bijdrage levert aan de aantrekkingskracht van Hof van Wageningen. Gasten kunnen vanuit het hotel bijvoorbeeld heerlijk shoppen in Wageningen of Arnhem of een bezoek brengen aan de bijzondere locaties in- en om de stad Wageningen.

 

Klik voor meer informatie op onderstaande links:

Arboretum Belmonte www.arboretum-belmonte.nl
Historisch museum Wageningen www.casteelsepoort.nl
Militair Ereveld Grebbeberg www.grebbeberg.nl
Airborne Museum www.airbornemuseum.nl/
Nederlands Openlucht Museum www.openluchtmuseum.nl