Hofvanwageningen

Historie

Historie

Van WICC naar Hof van Wageningen

De geschiedenis van Hof van Wageningen gaat ruim veertig jaar terug in de tijd. Het gebouw werd in 1972 door het Ministerie van Landbouw geopend als verblijfs- en cursusaccommodatie voor buitenlandse landbouwstudenten. Bij de opening telde het pand 147 kamers, een groot aantal zalen en een eigen buffetrestaurant.

In de loop der jaren kreeg het gebouw bekendheid als Wageningen International Conference Centre (WICC). Het hotel annex conferentiecentrum was in het bezit van Wageningen UR, het samenwerkingsverband tussen Wageningen University en de Dienst Landbouwkundig Onderzoek. In 2006 besloot Wageningen UR het aantal locaties in Wageningen terug te dringen. Omdat men inmiddels ook de mening was toegedaan dat het exploiteren van een hotel en conferentiecentrum niet tot de kerntaken van een universiteit behoort, werd het WICC in de etalage gezet.

Jaap Venendaal nam de aandelen over en verbouwde het voormalige WICC tot het geheel zelfstandige hotel en conferentiecentrum Hof van Wageningen met 169 kamers, 26 zalen met een totale capaciteit van 1500 personen, een uitstekend รก la carte restaurant en een gezellige bar. Het driesterrenhotel en conferentiecentrum is sindsdien onderdeel van de Jaap Venendaal Groep, in Wageningen tevens eigenaar van Hotel de Wereld, Michelinster restaurants O Mundo, restaurant DrinksandBites, restaurant Kelly’s, Hotel PTC+ en restaurant L&V.